Saturday 26 September 2009

Αγιασμοί στο Κολέγιό μας

Χθες και σήμερα τελέσαμε 3 ξεχωριστές Ακολουθίες του Αγιασμού, μία σε κάθε βάρδια του Κολεγίου μας. Αγιάστηκαν έτσι όλα τα παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, καθώς και οι Γονείς και Κηδεμόνες.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου Οικον. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης και οι Υποδιευθύντριες κα. Αφροδίτη Μέρτζιου (ΚΕΑ) και κα. Ρούλα Τσαγγαρίδου ευχήθηκαν εγκάρδια σε παιδιά και Γονείς «Καλή κι Ευλογημένη Σχολική Χρονιά, γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες».

Ο Διευθυντής στο πρωϊνό τμήμα ομίλησε για λίγο στα παιδιά, ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα (Λουκ. 2, 41-52), και τονίζοντας την επαφή και επικοινωνία που είχε ο Κ.η.Ι.Χ., ως δωδεκάχρονο παιδί, με το Ναό, τους Ιερείς και τους δασκάλους του νόμου. Ανάλογη αφοσίωση στα γράμματα αναμένεται να έχουν και τα δικά μας παιδιά που παρακολουθούν το Κολέγιο της Εκκλησίας.

Στο απογευματινό τμήμα δε, αναφέρθηκε στο θέμα της σοφίας που προσφέρεται από τον Άγιο Θεό στους καλούς χριστιανούς, όπως αναφέρει και το Απολυτίκιο της Πεντηκοστής: «πανσόφους τους αλιείς αναδείξας». Ερμήνευσε μάλιστα , στα ελληνικά και αγγλικά, το αποστολικό ανάγνωσμα (Ιακ. 3, 13-18), το οποίο επίσης αναφέρεται στο ζήτημα της άνωθεν σοφίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως «αγνή, ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, μεστή ελέους και καρπών αγαθών, αδιάκριτος και ανυπόκριτος». Αυτή την άνωθεν σοφία καλούνται και τα ελληνόπουλα της Διασποράς να αποδεχθούν ως δώρο και να καλλιεργήσουν μέσα από το Παροικιακό Σχολείο.

2 comments:

P. Kapodistrias said...

Καλή δύναμη σε όλους, ώστε η χρονιά να είναι καλλίκαρπη κι ευλογημένη!

iliana said...

Καλή αρχή!!!