Thursday 21 June 2012

Το νέο περιοδικό [Α΄]

Το Κολέγιό μας μόλις κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Ετήσιου Περιοδικού «Μαθητικά Μηνύματα». Είναι ένα περιοδικό στο οποίο αποτυπώνονται οι Τάξεις (με φωτογραφίες), κάποια έργα των παιδιών, διάφοροι Χαιρετισμοί και αρκετές διαφημίσεις, που αποδεικνύουν έμπρακτα την υποστήριξη των Γονέων, Κηδεμόνων και λοιπών Ομογενών προς το Κολέγιό μας και το σπουδαίο εθνικοθρησκευτικής σημασίας έργο που επιτελεί.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας αναφέρει στον χαιρετισμό του τα εξής:

Αγαπητά μου παιδιά, ελλόγιμοι εκπαιδευτικοί,
φίλοι γονείς και κηδεμόνες, ευγενικοί χορηγοί του Κολεγίου μας,

Με τη βοήθεια του Μεγάλου Θεού και τις Πρεσβείες του Προστάτη του Κολεγίου μας Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, ολοκληρώνουμε και τη φετινή σχολική χρονιά, την οποία είχαμε καθηκόντως αφιερώσει στους Νεοέλληνες Ποιητές μας.

Η Ελληνική Εκπαιδευτική Αποστολή δεν έστειλε φέτος εκπαιδευτικούς στον Απόδημο Ελληνισμό. Η απουσία των εξ Ελλάδος δασκάλων αναπληρώθηκε από τους εμπειρότατους και πλήρως αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, προς την οποία είμαστε απόλυτα ευγνώμονες. Ανάλογη ευγνωμοσύνη οφείλουμε σε όλους τους δασκάλους του Κολεγίου μας, κυρίως στους Ωρομισθίους, για την ολόθερμη προσφορά τους σε όλους τους τομείς της σχολικής μας ζωής.

Η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων για άλλη μια χρονιά απέδειξε -με πολλούς τρόπους- το ενδιαφέρον και την αγάπη της για το Κολέγιό μας. Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει στον απερχόμενο Πρόεδρο της Επιτροπής Δρα Σεραφείμ Κυριακίδη, που μετά από πολύχρονη και πολύμοχθη υπηρεσία και διακονία στον εκπαιδευτικό τομέα της Κοινότητάς μας παραδίδει τη σκυτάλη σε νεώτερους γονείς. Το έργο του είναι ιστορικό, το ήθος του αποτελεί σταθερό παράδειγμα προς μίμηση από τους γονείς των ερχόμενων γενεών. Οι συμβουλές του προς τα επόμενα μέλη της Επιτροπής θα είναι πάντα καλοδεχούμενες και πολύτιμες.

Ευχαριστίες, επίσης, οφείλουμε στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παντελή Δημοσθένους και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής για την αδιάκοπη και αταλάντευτη φροντίδα και αγάπη που δείχνουν πάντα προς το Κολέγιό μας.

Στα παιδιά μας που έδωσαν εξετάσεις G.C.S.E. και ALevel ευχόμαστε καλά αποτελέσματα. Σε όλα τα παιδιά μας θα ήθελα με αγάπη να μεταφέρω πως το καλοκαίρι ενώ έχουμε διακοπές από τα μαθήματα δεν έχουμε διακοπές από τα γράμματα, ούτε από την εκκλησία μας. Τους συμβουλεύω πατρικά να μελετούν ελληνικά βιβλία, ιδιαίτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας, και να εκκλησιάζονται τακτικά.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους

Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας
Διευθυντής

No comments: