Friday 22 June 2012

Το νέο περιοδικό [Β΄]

Στο νέο τεύχος του Ετήσιου Περιοδικού «Μαθητικά Μηνύματα» του Κολεγίου μας, έχει συμπεριληφθεί και ο Χαιρετισμός του απερχόμενου Προέδρου της Επιτροπής Γονέων Δρος Σεραφείμ Κυριακίδη, ο οποίος έχει ως εξής:

Αγαπητοί μου,

Ο χαιρετισμός μου στο φετινό Λεύκωμα του Κολεγίου μας είναι και ο αποχαιρετισμός μου απο την Σχολική Επιτροπή.  Για 12 σχεδόν χρόνια υπηρέτησα ταπεινά πιστεύω την Επιτροπή, ως μέλος και ως Πρόεδρος. Έφτασε λοιπόν ο καιρός να παραδώσω την σκυτάλη. Πιστεύω ότι είναι και ο πιο κατάλληλος καιρός, τώρα μάλιστα που εδώ στην χώρα που ζούμε γίνεται  και η παράδοση και μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας. Η μεταφορά ενός ονείρου απο χέρι σε χέρι, απο μικρούς και μεγάλους.

Πρίν αρκετά χρόνια είχαμε όλοι εμείς  ένα όνειρο, μια φλογερή επιθυμία  να χτίσουμε  το δικό μας σχολείο, με ασφαλείς αίθουσες διδασκαλίας και να δούμε το σχολείο μας να προοδεύει χρόνο με χρόνο. Επιθυμούσαμε την συνεχή συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στα πεπραγμένα του σχολείου μας. Θέλαμε ο αριθμός των μαθητών να αυξάνεται συνεχώς. Θέλαμε το σχολείο μας να προοδεύει. Πιστεύω ότι τα περισσότερα τα πετύχαμε με αγάπη, συνεννόηση και πολλή δουλειά. Έτσι είμαι σίγουρος ότι αυτή η φλόγα θα συνεχίσει να καίει και στα χρόνια που έρχονται και η νέα Επιτροπή θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στο τώρα πια ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ της  Κοινότητάς μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στήριξαν το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια.  Ιδιαίτερα τον διευθυντή του Κολεγίου μας Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα με τον οποίο μοιραστήκαμε και εργαστήκαμε για το όνειρο.  Θερμές ευχαριστίες ακόμη, στους μαθητές για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και για την αγάπη που δείχνουν προς τα Ελληνικά Γράμματα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τους εκπαιδευτικούς και τις Εκπαιδευτικές Αποστολές Ελλάδας και Κύπρου, τους γονείς / κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες για το μεγάλο και ακούραστο ζήλο, την αγάπη και την υποστήριξη που προσφέρουν στα παιδιά και στο Κολέγιο μας. Ευχαριστώ επίσης όλα τα μέλη της Επιτροπής, με τα οποία συνυπηρέτησα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστώ θερμά και  τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Παντελή Δημοσθένους, τους συνεργάτες του, και όλες τις αλλες Επιτροπές, για την συνεχή υποστήριξή τους στο Κολέγιό μας.

Αν στο δάστημα που υπηρέτησα έγιναν λάθη και ίσως πίκρανα ορισμένους, το σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά είναι και η κατάλληλη στιγμή να απολογηθώ ειλικρινά. Στην νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία για το σπουδαίο έργο που θα αναλάβει.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι
Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης
(απερχόμενος Πρόεδρος  Σχολικής Επιτροπής)

Η ανακοίνωση, μέσω του Περιοδικού «Μαθητικά Μηνύματα», της αποχώρησης του Δρος Κυριακίδη από την υπεύθυνη θέση του Προέδρου της σημαντικότατης Επιτροπής Γονέων, μας φέρνει μεγάλη λύπη. Κυριολεκτικά σημαίνει το τέλος μιας εποχής.

Η προσφορά του αγαπητού σε όλους στο Κολέγιο και στην Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος Σεραφείμ Κυριακίδη είναι σαφώς ανεκτίμητη. Ο Σεραφείμ, η ταλαντούχα εκπαιδευτικός σύζυγός του Άντρη Σολωμίδου - Κυριακίδη και τα άριστα παιδιά τους Δήμητρα και Χρήστος, ήταν, είναι και οπωσδήποτε θα συνεχίζουν και στο μέλλον να είναι, βασικό κεφάλαιο της ιστορίας αυτής της φιλοπρόοδης Παροικίας.

Όλοι ευελπιστούμε στην επιστροφή του Δρος Σεραφείμ Κυριακίδη στην ενεργό δράση το συντομώτερο δυνατόν, γιατί πραγματικά έχει πάρα πολλά να προσφέρει στον Εκπαιδευτικό τομέα, στην Κοινότητα και όπου συγκεκριμένα θα επιλέξει να δραστηριοποιηθεί στο μέλλον.

No comments: